Spring naar content

Dieren

Gewone eekhoorn

© WWF-NL / Ralph Akkemans

Andere namenrode eekhoorn; Europese eekhoorn
WetenschappelijkSciurus vulgaris
EngelsEurasian red squirrel
VerspreidingEuropa en Aziƫ
Voedselnoten, bessen, vruchten, knoppen, paddestoelen, soms jonge vogeltjes
Leeftijd2 - 3 jaar
Lengte20 - 25 cm, staart 15 - 20 cm
Gewicht200 - 500 g

De gewone eekhoorn is de bekende roodachtige eekhoorn met de grote pluimstaart en pluimpjes aan de oren die regelmatig in een Nederlands bos te zien is. Een gewone eekhoorn bouwt meestal verscheidene nesten hoog in de bomen. Deze nesten worden gebouwd van takken, boombast, bladeren en mos.

In de winter brengen eekhoorns het grootste deel van de dag en nacht in hun winternest door en komen ze slechts af en toe naar buiten om wat eten te halen. In de herfst hebben ze daarvoor op een groot aantal plekken voedselvoorraden verstopt. In de zomer gebruiken ze hun nesten ook intensief. Bijvoorbeeld om jongen te krijgen en te schuilen voor regen of warmte.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

Luister naar dit dier:

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X