Spring naar content

Dieren

Halsbandpekari

© WWF-Canon / Michel GUNTHER

WetenschappelijkTayassu tajacu; Pecari tajacu
Engelscolarred peccary; javelina
VerspreidingZuidgrens van de VS tot Argentinië
Voedselknollen, vruchten, bessen
Leeftijd8 - 10 jaar
Lengtekop-romp 70 - 100 cm, schouderhoogte 30 - 50 cm
Gewicht25 kg

Pekari's uit Amerika lijken op kleine zwijnen, hoewel ze officieel tot een andere familie behoren. De halsbandpekari is de kleinste pekari en heeft een duidelijke kraag van lichtere haren rond zijn hals.

Halsbandpekari's leven in gemengde groepen (zowel mannetjes als vrouwtjes) van maximaal 15 dieren. Bijzonder is dat ze als groep massaal de aanval kiezen als ze belaagd worden. Ze zijn van nature echter niet agressief. Hun natuurlijke vijanden zijn honden, prairiewolven en lynxen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X