Spring naar content

Dieren

Penseelzwijn

© WWF-NL/ John Riemen

Andere namenrivierzwijn
WetenschappelijkPotamochoerus porcus
Engelsbush pig; red river hog
VerspreidingAfrika ten zuiden van de Sahara, Madagaskar
Voedselwortels, vruchten, vlees, eieren
Leeftijdcirca 12 jaar
Lengteschouderhoogte 54 - 80 cm, lengte 1,2 m
Gewicht46 - 130 kg
Het penseelzwijn is opvallend roodbruin (soms zwartbruin) en heeft puntige oren die eindigen in kwastjes. Ze zijn zeer schuw en voornamelijk 's nachts actief. Penseelzwijnen leven in familiegroepen: het mannetje gaat voor zijn vrouwen en kinderen door het vuur. Ze zijn zeer snel en kunnen goed zwemmen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X