Spring naar content

Dieren

Wrattenzwijn

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namenknobbelzwijn
WetenschappelijkPhacochoerus africanus; Phacochoerus aethiopicus
Engelswarthog
Verspreidingsavannegordel Afrika: van Ethiopiƫ tot Senegal in het noorden tot Zuid-Afrika in het zuiden
Biotoopsavanne
Voedselkort gras, wortels, soms vruchten en bessen
Leeftijdtot 18 jaar
Lengteschouderhoogte 65 - 85 cm, lengte 0,9 - 1,5 m, staart 25 - 50cm
Gewicht50 - 150 kg

Het wrattenzwijn heeft een opvallende kop met drie paar kraakbeenachtige 'wratten', waarvan één paar op de onderkaak. Deze knobbels zijn bij het mannetje het meest uitgesproken, net als de grote slagtanden. Deze zijn doorgaans langer dan 30 cm maar het record staat op 68 cm!

Wrattenzwijnen zijn vooral te vinden in open terrein en zijn voornamelijk overdag actief. Ze eten vaak genield op de voorpoten. Wrattenzwijnen houden erg van modderbaden, maar hun nest is altijd zeer schoon. Ze slapen meestal in holen, waar ze achterwaarts naar binnen gaan. Op deze manier kunnen ze een potentiele aanvaller direct te lijf gaan met hun slagtanden.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X