Spring naar content

Dieren

Wild zwijn

© WWF-Canon / Fred F HAZELHOFF

Andere nameneverzwijn; ever
WetenschappelijkSus scrofa
Engelswild boar; Eurasian wild pig
VerspreidingEuropa, Aziƫ
Voedselalleseter
Lengte0,9 - 1,8 m, staart 30 cm
Gewichttot 200 kg
Het wilde zwijn of everzwijn heeft een zeer groot verspreidingsgebied. Het komt in de regenwouden van Indonesië voor, maar ook in ons land. Everzwijnen leven voornamelijk in open bos, zijn gek op modderbaden en zijn dan ook vaak in de buurt van modderpoelen te vinden. Hun voedsel vinden ze vooral door met hun neus in de grond te wroeten. Zwijnen zijn zeer snel en kunnen goed zwemmen. Ze leven in groepen van soms wel 50 dieren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X