Spring naar content

Dieren

Bezoargeit

© WWF-Canon / Fritz VOLLMAR

Andere namenwilde geit
WetenschappelijkCapra aegagrus
Engelswild goat
VerspreidingZuidoost-Europa, Zuidwest-Aziƫ
Voedselwoestijnplanten, bladeren, twijgen
Leeftijd8 jaar (gemiddeld)
Lengte1,2 - 1,6 m, schofthoogte 90 cm, staart 15 - 20 cm
Gewicht25 - 100 kg

De Bezoargeit is vermoedelijk de voorouder van de gedomesticeerde geit. Er bestaan een stuk of vijf ondersoorten van de wilde geit die nog voorkomen op de Griekse eilanden (o.a. Kreta), Turkije, Iran, Afghanistan, Oman, Kaukasus, Turkmenistan, Pakistan en India.

In het wild leven ze in kudden, veelal in rotsachtige gebieden, van droge struwelen op kliffen langs de kust tot weiden in het hooggebergte.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X