Spring naar content

Dieren

Grijze goral

© WWF-NL / Nico Rosseel

WetenschappelijkNemorhaedus goral
Engelsgoral
VerspreidingNoord-Birma en Kasjmir via de bergketens van West- en Noord-China tot in Korea en Oost-Siberië
Voedselgras, bladeren, eikels
Lengteschouderhoogte 75 cm
Gewicht22 - 32 kg
De goral is nauw verwant aan de gems. Er zijn bestaan drie soorten gorals: de rode goral, de bruine goral en de grijze goral. De grijze goral is de minst zeldzame en heeft een vrij groot verspreidingsgebied. Ze komen op grote hoogten voor.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X