Spring naar content

Dieren

Kleine koedoe

© WWF-Canon / Isotti-A Cambone

WetenschappelijkTragelaphus imberbis
Engelslesser kudu
VerspreidingOost-Ethiopiƫ, Somaliƫ, Noord- en Oost-Kenia
Voedselbladeren en gras
Lengteop-romp 1,6 - 1,8 m, schouderhoogte 1 m
Gewicht60 - 100 kg
De kleine koedoe is een stuk kleiner dan de grote koedoe. Maar voor een antilope is hij nog steeds vrij fors. In sommige gebieden leven de kleine koedoe en de grote koedoe naast elkaar. Koedoe's hebben lange, gedraaide hoorns, franjeharen aan hun nek en strepen op hun lijf.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X