Spring naar content

Dieren

Bosbok

© WWF-NL / Berith

WetenschappelijkTragelaphus scriptus
Engelsbush buck
VerspreidingAfrika ten zuiden van de Sahara
Voedselbladeren en twijgen
Lengtekop-romp 1 - 1,5 m, schouderhoogte 70 - 75 cm
Gewicht40 - 70 kg
De bosbok lijkt veel op een kleine sitatoenga. In tegenstelling tot veel andere antilopen leven ze niet in groepen, maar solitair, behalve in de bronsttijd. Bosbokken eten bladeren in de bossen en zijn vooral 's nachts actief.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X