Spring naar content

Dieren

Dorcasgazelle

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkGazella dorcas
Engelsdorcas gazelle
VerspreidingNoordelijk deel van Afrika
Voedselgras
Leeftijdtot 12 jaar
Lengtekop - romp 80 cm, schouderhoogte 53 cm
Gewicht15 - 30 kg
Een vrij kleine gazelle met een gelig roodbruine vacht en een onopvallende streep op de flank. Op de snuit heeft de dorcasgazelle een opvallende streep. Deze soort leeft in droge Sahel-savanne en halfwoestijnen, waar hij door de jacht uit grote delen verdwenen is.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X