Spring naar content

Dieren

Kleine kantjil

© WWF-NL / Nico Rosseel

Andere namenJavaanse kantjil
WetenschappelijkTragulus javanicus
Engelslesser chevrotain; lesser mouse deer
VerspreidingZuidoost-Azië
Voedselgras, bladeren, afgevallen vruchten
Lengte44 - 48 cm, staart 7 cm, schouderhoogte 25 - 30 cm
Gewicht2 kg

De dwergherten of kantjils verschillen van de andere herten doordat ze een stuk kleiner zijn, geen gewei dragen en verlengde bovenhoektanden hebben. De kleine of Javaanse kantjil lijkt veel op de Maleise kantjil, maar is net een stukje kleiner en komt ook op Java voor.

Kantjils zijn zeer schuwe dieren die in beboste streken voorkomen. Het zijn voornamelijk solitaire nachtdieren, die zich overdag schuil houden. In traditionele Indonesische verhalen is de kleine kantjil de held, die zelfs de tijger te slim af is.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X