Spring naar content

Dieren

Okapi

© PJ STEPHENSON / WWF-Canon

WetenschappelijkOkapia johnstoni
Engelsokapi
Verspreidingregenwouden van centraal Afrika
Voedselbladeren, schors en twijgen
Leeftijd15 - 25 jaar
Lengtelengte: 2 - 2,2 m
Gewicht200 - 350 kg
De okapi behoort tot dezelfde familie als de giraffe. Hij heeft net zulke horentjes en ook een erg lange tong, die helder blauw is. Zijn nek en poten zijn echter duidelijk minder lang dan die van de giraffe. Ook zijn tekening (bruinzwart met zebra-strepen op poten en achterwerk) is anders. Okapi's leven in het dichte regenwoud. Deze soort is pas sinds 1900 voor de westerse wetenschap bekend.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X