Spring naar content

Dieren

Afrikaanse wilde ezel

© WWF-Canon / Helmut DILLER

Andere namenwilde ezel
WetenschappelijkEquus africanus; Equus asinus
EngelsAfrican wild ass
VerspreidingOost-Afrika
Biotoophalfwoestijn
Leeftijdtot meer dan 25 jaar
Lengte2 - 2,3 m
Gewicht200 - 230 kg

Deze soort is de stamvader van de tamme ezel. Er zijn twee ondersoorten: de Somalische en de Nubische ezel, beide zeldzaam. Een derde ondersoort - de Algerijnse ezel - is uitgeroeid.

Wilde ezels leven in de onherbergzame halfwoestijn in Noordoost Afrika.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X