Spring naar content

Dieren

Sumatraanse neushoorn

© WWF-Canon / Michel TERRETTAZ

WetenschappelijkDicerorhinus sumatrensis
EngelsSumatran rhinoceros
VerspreidingSumatra, Maleisië, Borneo
Biotoopregenwoud
Voedselfruit, bladeren, takken
Leeftijd40 jaar
Lengte2 - 2,3 m
Gewicht450 - 950 kg
Opmerkelijk aan de Sumatraanse neushoorn is zijn beharing. Het is de kleinste van de vijf soorten neushoorns en na de Javaanse de meest bedreigde. Waarschijnlijk zijn er minder dan 200 over, met name in de regenwouden van Sumatra.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X