Spring naar content

Dieren

Aardwolf

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkProteles cristatus
Engelsaardwolf
VerspreidingZuidelijk en oostelijk Afrika
Voedseltermieten
Leeftijd13 jaar
Lengte67 cm, staart 24 cm, schouderhoogte 50 cm
Gewicht9 kg
De aardwolf is familie van de hyena. Maar hij is een stuk kleiner en heeft een totaal andere levenswijze. Aardwolven zijn schuwe, solitaire nachtdieren. Overdag houden ze zich schuil in een hol. 's Nachts zoeken zij naar insecten, maden en andere larven die ze van de grond kunnen oplikken. Ze eten vooral oogsttermieten en trekken ook met deze bovengronds levende insecten mee, zodra die zich verplaatsen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X