Spring naar content

Dieren

Bruine hyena

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namenstrandwolf
WetenschappelijkHyaena brunnea
Engelsbrown hyaena
VerspreidingZuidelijk Afrika
Voedselaas, kleine dieren
Lengte1,3 m, staart 20 cm
Gewicht38 - 47 kg

De bruine hyena wordt ook wel strandwolf genoemd, omdat hij aan de woestijnkust van Namibië vaak van aangespoelde zeedieren eet. Ze komen echter ook diep landinwaarts voor, bij voorkeur in verlaten, woestijnachtige streken.

Deze hyena's kunnen met hun gevoelige neus rottend vlees al op een afstand van 14 km opmerken. Ze jagen ook zelf op dieren als springhazen. Bruine hyena's leven in losse groepen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X