Spring naar content

Dieren

Gestreepte hyena

© WWF-Canon / Mandal RANJIT

WetenschappelijkHyaena hyaena
Engelsstriped hyaena
VerspreidingNoord-, West- en Oost- Afrika (wijde boog rond Sahara), Zuidwest- Azië
Voedselaas, hazen, hagedissen, vruchten, wortels
Leeftijd20 jaar
Lengte1 - 1,1 m, staart 20 cm
Gewicht35 - 40 kg

Hyena's staan bekend als echte aaseters. Ze eten vaak restanten van prooien van andere jagers. Behalve aas eet de gestreepte hyena ook insecten, kleine zoogdieren en vruchten. Ze jagen meestal alleen, maar in de paartijd vormen ze soms familiegroepjes.

De gestreepte hyena heeft manen op zijn rug die hij kan opzetten. Ze zijn vooral 's nachts actief en leggen dan enorme afstanden af om voedsel te zoeken: gemiddeld 20 km. Overdag houden ze zich schuil in een hol.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X