Spring naar content

Dieren

Veelvraat

© WWF-Canon / Chris Martin BAHR

Andere namenwarg
WetenschappelijkGulo gulo
Engelswolverine
VerspreidingNoord-Amerika, Scandinavië, Noord-Rusland en Siberië
Voedselherten, hazen, muizen, vogels, insecten, vruchten, wortels, aas
Lengte70 - 100 cm, staart 20 cm
Gewicht8 - 14 kg

De veelvraat is na de reuzenotter de grootste marterachtige. Veelvraten leven in noordelijke streken, maar zijn desondanks het hele jaar actief. Hun sterke kaken helpen om nog wat eetbaars van bevroren karkassen te kunnen halen. Op hun speurtochten naar voedsel leggen ze grote afstanden af, soms wel 50 kilometer per dag.

Ze leven in rotsachtige bergbossen, bij voorkeur in de buurt van water. Ze leven gewoonlijk alleen. Veelvraten kunnen goed klimmen, springen en zwemmen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X