Spring naar content

Dieren

Hermelijn

© WWF-NL / Marion van Dijk-Kerkhof

WetenschappelijkMustela erminea
Engelsermine; stoat
VerspreidingNoord-Amerika, Europa, Aziƫ
Voedselkonijnen, muizen, ratten, vogels
Leeftijdtot 10 jaar, meestal maar 2 jaar
Lengte24 - 29 cm (mannetje), vrouwtje 21-26 cm, staart 10 cm
Gewicht150 - 445 g (mannetje), vrouwtje 140-260 g

De hermelijn is een klein marterachtig roofdiertje met een opvallende zwarte punt op zijn staart, wat hem van de (tevens kleinere) wezel onderscheidt. In de zomer is hij van boven bruin en vanonder wit gekleurd.

De wintervacht (die alleen de dieren in het noordelijk deel van het verspreidingsgebied krijgen) is geheel wit, op die zwarte punt na. Hij komt in bijna alle biotopen voor, inclusief af en toe een tuin. In het verleden zijn hermelijnen fel bejaagd vanwege hun vacht: het befaamde bont voor koningsmantels.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X