Spring naar content

Dieren

Honingdas

© WWF-NL / Nico Rosseel

Andere namenratel
WetenschappelijkMellivora capensis
Engelshoney badger; ratel
VerspreidingAfrika, West- en Zuid-Aziƫ
Voedselwormen, termieten, bijenlarven, schorpioenen, stekelvarkens, hazen, vruchten en... honing
Leeftijd24 jaar
Lengte60 - 75 cm, staart 25 cm
Gewicht7 - 13 kg

De honingdas is nauw verwant aan 'onze' das en de Amerikaanse das. Honingdassen zijn eveneens goede gravers die voornamelijk 's nachts actief zijn en overdag rusten. Ze gebruiken daarvoor vaak een verlaten hol van een ander dier.

Honingdassen staan bekend om het feit dat ze af en toe bijennesten plunderen. Vaak werken ze daarbij samen met een vogel: de honingwijzer. De vogel wijst de weg, de das opent het nest en samen smullen ze van de honing (de das), de larven (beiden) en de bijenwas (de vogel).

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X