Spring naar content

Dieren

Amerikaanse das

© WWF-NL / Floor Koopman

Andere namenzilverdas
WetenschappelijkTaxidae taxus
EngelsAmerican badger
VerspreidingZuidwest-Canada, VS, Noord-Mexico
Voedselvooral prairiehonden en grondeekhoorns
Lengte40 - 70 cm, staart 10 - 16 cm
Gewicht4 - 12 kg
De Amerikaanse das lijkt op 'onze' das. Hij is iets kleiner maar ook breder. Amerikaanse dassen jagen doorgaans op grotere prooien en leven niet in een groep maar solitair. De Amerikaanse das is behoorlijk agressief en verdedigt zich fel tegen een belager. Hun prooien bemachtigen ze vaak door hun holen uit te graven.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X