Spring naar content

Dieren

Reuzenotter

© WWF-Canon / Andre BAeRTSCHI

WetenschappelijkPteronura brasiliensis
Engelsgiant otter
Verspreidingnoordelijk en centraal Zuid-Amerika
Biotoopwetlands, rivieren en meren in regenwoud
Voedselvis, krabben en andere waterdieren
Lengte1 - 1,4 m, staart 45 - 65 cm
Gewicht22 - 32 kg

Samen met de gemiddeld iets zwaardere maar duidelijk kortere zeeotter is dit de grootste otter. Het is een uitstekende zwemmer met een lange zijdelings afgeplatte staart en zwemvliezen. Op het land beweegt de reuzenotter zich moeizamer voort. De vacht is kortharig en donkerbruin, op de kin, keel en borst zitten onregelmatige geelwitte vlekken.

Reuzenotters zijn sociale dieren. Ze leven in families van 5 tot 10 dieren: een ouderpaar en hun jongen. De oudere zussen helpen mee om op hun jongere broertjes en zusjes te passen.

Door de jacht om zijn vacht en vernietiging van zijn leefgebied komt de reuzenotter nog maar op een beperkt aantal plaatsen in het Amazonegebied voor.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X