Spring naar content

Dieren

Franciscushaai

© WWF-NL / Nico Rosseel

WetenschappelijkHeterodontus francisci
Engelshorn shark
Verspreidingwestkust van Noord- en Zuid-Amerika
Voedselschelp- en schaaldieren
Lengte58 - 122 cm

Deze soort behoort tot de familie van de stierhaaien. Deze trage bodembewonende haaien hebben een brede vierkante kop. Ze hebben twee rugvinnen, elk met een stevige doorn aan de voorzijde. De eieren zijn spiraalvormig.

De franciscushaai is 's nachts actief. Hij is grijs of bruin, meestal met kleine donkere stippen. Deze haai legt per keer twee eieren die elk apart in een rotsspleet worden vastgezet. Het duurt 7 tot 9 maanden voor ze uitkomen. De jonge dieren zijn helderder van kleur.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X