Spring naar content

Dieren

Dwergotter

© WWF-Canon / Gerald S. CUBITT

Andere namenkleinklauwotter; sero
WetenschappelijkAonyx cinerea; Amblonyx cinereus
Engelsshort-clawed otter; oriental short-clawed otter; Asian short-clawed otter
VerspreidingIndia en Zuidoost-Aziƫ
Biotooprivieren
Voedselvooral schelpdieren en kreeftachtigen
Lengte45 - 60 cm, staart 25 - 35 cm
Gewicht1 - 5 kg

Dit is de kleinste ottersoort. Hij heeft korte nagels en wordt daarom ook 'kleinklauwotter' genoemd.

In vergelijking met andere otters eet de dwergotter weinig vis. Hij zoekt met zijn behendige, gevoelige vingers vooral naar schelpdieren, kreeftachtigen en kikkers.

Een mannetje en vrouwtje vormen een hechte band en zorgen samen voor de jongen. Daarnaast leven ze in een los groepsverband van ongeveer 12 dieren die met geluiden en geuren met elkaar communiceren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X