Spring naar content

Dieren

Coyote

© WWF-NL / Dick van Toorn

Andere namenprairiewolf
WetenschappelijkCanis latrans
Engelscoyote
VerspreidingNoord-Amerika
Voedselherten, konijnen, muizen, vis, aas, afval
Lengte70 - 100 cm, staart 30 - 40 cm
Gewicht9 - 16 kg

De coyote wordt ook vaak prairiewolf genoemd. Coyotes jagen voornamelijk in paren, maar ook wel alleen of in een groep. Ze achtervolgen hun prooi met snelheden tot 65 kilometer per uur.

Coyotes jagen op herten en knaagdieren, maar eten ook aas of afval. Ze begeven zich vaak in de buurt van steden en staan bekend om hun doordringende gehuil waarmee ze hun territorium aangeven.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X