Spring naar content

Dieren

Rode wolf

© WWF-Canon / Terry DOMICO

WetenschappelijkCanis rufus
Engelsred wolf
VerspreidingZuidoosten van de Verenigde Staten
Voedselkonijnen, beverratten, wasberen
Lengte1 - 1,2 m, staart 25 - 35 cm
Gewicht18 - 40 kg
De rode wolf was rond 1980 zo goed als uitgestorven. Vanaf 1987 zijn er allerlei reddingsacties gestart, waardoor er nu weer een redelijk gezonde populatie van circa 50 rode wolven is in North Carolina. Als er voldoende zijn leven rode wolven net als gewone wolven in groepen. Ze jagen echter meer op kleine prooien.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X