Spring naar content

Dieren

Jakhals

© WWF-Canon / Y-J REY-MILLET

Andere namengoudjakhals
WetenschappelijkCanis aureus
Engelscommon jackal
VerspreidingZuidoost-Europa, Noord- en oostelijk Afrika, zuidelijk Aziƫ
Voedselaas, afval, insecten, vogeleieren, kleine dieren
Leeftijdtot 12 jaar
Lengte60 - 110 cm, staart 20 - 30 cm
Gewicht7 - 15 kg

Deze jakhalssoort wordt ook goudjakhals genoemd vanwege de gouden tinten van zijn vacht. Deze soort komt niet alleen in Afrika voor maar ook in zuidelijk Europa en Azië.

Gewoonlijk leven ze in paren, maar op plekken met veel voedsel vormen ze ook wel groepen. Ze eten vaak aas en afval. De jakhals is vooral 's nachts actief en wordt overdag niet veel gezien. Wel worden ze vaak aangetroffen in de buurt van steden, vooral bij vuilnisbelten.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X