Spring naar content

Dieren

Afrikaanse goudkat

© WWF-NL / Matthias ten Bolscher

WetenschappelijkFelis aurata
EngelsAfrican golden cat
VerspreidingWest- en Midden-Afrika
Voedselknaagdieren, vis, vogels
Lengte60 - 100 cm, staart 15 - 45 cm
Gewicht6 - 16 kg
De Afrikaanse goudkat heeft een zeer variabele vachtkleur. Deze kan grijsachtig zijn tot roodbruin. Het dier jaagt vaak in het water. Hij leeft vooral in tropisch regenwoud en andere bossen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X