Spring naar content

Dieren

Jagoearoendi

© WWF-Canon / Anthony B RATH

Andere namenwezelkat
WetenschappelijkFelis yagouaroundi
Engelsjaguarundi
Verspreidingvan zuidwestelijk Noord-Amerika tot het zuiden van Zuid-Amerika
Voedselknaagdieren, vogels, vissen, kikkers
Lengte55 - 75 cm, staart 35 - 60 cm
Gewicht5 - 9 kg
Met zijn spitse snuit en slanke, langgerekte lichaam lijkt de jagoearoendi meer op een marter dan op een kat. Jagoearoendi's jagen gewoonlijk overdag op de grond, zowel in het bos, als in het moeras als in de woestijn.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X