Spring naar content

Dieren

Roestkat

© WWF-NL / Ineke Kosten

WetenschappelijkFelis rubiginosus
Engelsrusty spotted cat
Verspreidingzuidelijk India
Voedselkleine zoogdieren, vogels, insecten, hagedissen
Lengte35 - 48 cm, staart 15 - 25 cm
Gewicht1 - 2 kg
De roestkat dankt zijn naam aan de roestbruine lengtestrepen die over zijn grijsbruine vacht naar achteren lopen. De roestkat jaagt voornamelijk 's nachts. Het vrouwtje krijgt per keer maar één tot twee jongen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X