Spring naar content

Dieren

Moeraskat

© WWF-Canon / Roger HOOPER

Andere namenrietkat
WetenschappelijkFelis chaus
Engelsjungle cat
Verspreidingoostelijke kust van de Middellandse Zee en de Zwarte Zee tot in Laos en Birma
Voedselknaagdieren, vogels, kikkers, reptielen, vis
Lengte50 - 90 cm, staart 25 - 35 cm
Gewicht4 - 16 kg
Slanke kat met vrij lange poten die vaak langs oevers van rivieren, kustgebieden en moerassen jaagt. Moerakatten komen ook wel bij sloten en vijvers in de buurt van mensen. Soms vangt een moeraskat zijn prooi zwemmend. Bijzonder voor een kat is, dat het mannetje en het vrouwtje samen voor de jongen zorgen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X