Spring naar content

Dieren

Zwartvoetkat

© WWF-Canon / Gerald S. CUBITT

WetenschappelijkFelis nigripes
Engelsblackfooted cat
VerspreidingZuid-Afrika
Voedselknaagdieren, kleine hagedissen, insecten, spinnen
Lengte35 - 40 cm, staart 15 - 20 cm
Gewicht1,5 - 3 kg
De zwartvoetkat is het kleinste lid van de familie der katachtigen. Hij dankt zijn naam aan zijn zwarte voetzolen. Het is een uitstekende graver, die zijn prooien vaak te pakken krijgt door ze uit te graven. De zwartvoetkat leeft in droge, woestijnachtige gebieden in zuidelijk Afrika zoals de Karoo en de Kalahari en kan met weinig water toe.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X