Spring naar content

Dieren

Woestijnkat

© WWF-NL / Sanne de Bont

Andere namenzandkat
WetenschappelijkFelis margarita
Engelssand leopard
VerspreidingNoord-Afrika, West-, Centraal en Zuid-Azië
Voedselknaagdieren, vogels, hagedissen, slangen, insecten
Lengte45 - 55 cm, staart 25 - 35 cm
Gewicht1,5 - 3,5 kg
De woestijnkat heeft grote oren en een brede kop. Deze katten jagen voornamelijk 's nachts en houden zich overdag schuil. Ze hoeven nauwelijks te drinken omdat ze voldoende vocht uit hun prooidieren halen. Hun stompe nagels komen goed van pas om prooidieren uit het zand uit te graven.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X