Spring naar content

Dieren

Bergkat

Stuur uw foto
WetenschappelijkFelis jacobita; Leopardus jacobita
EngelsAndean mountain cat
VerspreidingAndesgebergte van Chili en Argentinië
Voedselknaagdieren zoals woelmuizen
Lengte58 - 64 cm, staart 41 - 48 cm
Gewicht4 kg
De bergkat leeft op de droge, rotsachtige hellingen van het Andesgebergte, boven de boomgrens (3000 meter) tot een hoogte van 5000 meter. Hij heeft een pluche-achtige vacht met een mooie staart met donkere banden.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X