Spring naar content

Dieren

Wilde kat

© WWF-NL / Wieger van den Bos - Alpha-Fotografie Nederland

Andere namenEuropese wilde kat
WetenschappelijkFelis sylvestris
EngelsEuropean wildcat
VerspreidingMidden-Europa, West- en Centraal-Azië, Afrika
Voedselkleine zoogdieren, vogels
Lengte50 - 80 cm, staart 30 cm
Gewicht3 - 8 kg

De wilde kat lijkt veel op een groot uitgevallen (cyperse) huiskat. Een van de ondersoorten van de wilde kat - de Afrikaanse - is de stamvader van de huiskat.

Wilde katten zijn solitaire dieren die op kleine dieren jagen zoals muizen, ratten, lemmingen en konijnen. Vroeger kwamen ze wijdverspreid voor in Eurazië en Afrika, maar tegenwoordig is met name hun leefgebied in Europa sterk beperkt.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X