Spring naar content

Dieren

Ocelot

© Anthony B. RATH / WWF-Canon

Andere namenpardelkat
WetenschappelijkFelis pardalis
Engelsocelot
VerspreidingZuid-Amerika, Midden-Amerika
Voedselmuizen, reptielen, haasachtigen, hertjes en apen
Lengte65 - 100 cm, staart 30 - 45 cm
Gewicht12 - 16 kg
Deze Amerikaanse katachtige staat bekend om zijn prachtig getekende vacht. In de jaren zestig en zeventig zijn ze vanwege hun bont sterk bejaagd. Inmiddels is de ocelot in bijna elk land wettelijk beschermd. Hun aantal is op enkele plekken weer iets toegenomen, maar door vernietiging van hun leefgebied (ontbossingen) en stroperij zijn ze op veel plekken nog verder achteruitgegaan.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X