Spring naar content

Dieren

Caracal

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namenwoestijnlynx
WetenschappelijkFelis caracal
Engelscaracal
Verspreidinggrote delen van Afrika, Zuidwest-Aziƫ
Voedselknaagdieren, vogels, gazellen, antilopen
Leeftijd16 jaar
Lengte60 - 90 cm, staart 25 cm
Gewicht6 - 19 kg
Met zijn zwarte oorpunten en korte staart lijkt de caracal wel wat op een lynx. Ze leven in woestijnachtige gebieden, waar ze met het oog op de warmte vooral 's ochtends en in de avonduren op jacht gaan. Overdag houden ze zich schuil in een hol of een spleet. Doorgaans is een caracal vrij egaal gelig of rossig gekleurd, maar er komen ook geheel zwarte caracals voor.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X