Spring naar content

Dieren

Nevelpanter

© WWF-Canon / Gerald S. CUBITT

WetenschappelijkNeofelis nebulosa
Engelsclouded leopard
VerspreidingZuidoost-Azië, Borneo, Sumatra
Voedselapen, eekhoorns, vogels, stekelvarkens, zwijntjes, herten
Lengte75 - 105 cm, staart 75 - 95 cm
Gewicht16 - 23 kg
De nevelpanter dankt zijn naam aan zijn prachtige, op wolken lijkende vlekken op de vacht. Deze soort is de 'kleinste van de grote katten'. Hij heeft in verhouding erg lange hoektanden. De nevelpanter klimt erg goed en gaat veel in bomen op jacht. Hij vangt echter ook bodembewonende dieren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X