Spring naar content

Dieren

Siberische tijger

© WWF-Canon / Vladimir FILONOV

Andere namenamoertijger
WetenschappelijkPanthera tigris altaica
EngelsSiberian tiger
VerspreidingZuidoost Siberiƫ
Voedselzwijnen, herten
Leeftijd22 jaar (dierentuin)
Lengtetot 2,8 (zonder staart)
Gewichttot 300 kilo

De Siberische tijger is de grootste ondersoort van de tijger. Met zijn dikke vacht en onderhuidse vetlaag is hij goed opgewassen tegen de kou die 's winters in zijn leefgebied kan heersen.

Naar schatting leven er nog ongeveer tussen de 430 en 500  van deze machtige jagers in het wild. Het Wereld Natuur Fonds doet er alles aan om deze ondersoort voor uitsterven te behoeden.


Meer over het WNF soortenprogramma voor de tijger.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X