Spring naar content

Dieren

Filippijns spookdiertje

© WWF-Canon / Jurgen FREUND

Andere namenFilipijns spookdiertje
WetenschappelijkTarsius syrichta
EngelsPhilippine tarsier
VerspreidingOost-Indonesië, Filippijnen
Voedselinsecten, spinnen, kleine reptielen, schorpioenen
Leeftijd12 jaar
Lengte12 - 15 cm, staart 20 - 25 cm
Gewicht110 - 120 g

Het Filippijns spookdiertje lijkt erg op het westelijk spookdiertje, maar hij is meer grijsachtig van kleur en heeft een pluimpje aan het einde van zijn staart.

Deze halfaapjes leven hoofdzakelijk alleen en heel af en toe in groepen van niet meer dan vier stuks. Ze zijn niet echt bang, ook niet voor mensen. Meestal zijn ze vastgeklemd aan een boomstam te vinden.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X