Spring naar content

Dieren

Beerbaviaan

© WWF-Canon / Michel TERRETTAZ

WetenschappelijkPapio ursinus
Engelschacma
VerspreidingAfrika ten zuiden van de Sahara
Voedselwortels, zaden, bladeren, fruit en soms jonge antilopes
Leeftijdtot circa 30 jaar
Lengte60 - 80 cm, staart 50 - 85 cm
Gewicht30 kg (mannetje), vrouwtje 15 kg

De vachtkleur van beerbavianen varieert van geelgrijs tot zwart. Ze leven in groepen die uit honderden dieren kunnen bestaan. 's Nachts zitten ze dicht bij elkaar in boomkruinen of tussen de rotsen om veilig te slapen.

Beerbavianen komen in zeer verschillende leefomgevingen voor. Men heeft ze in het wild stokjes zien gebruiken als werktuig.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X