Spring naar content

Dieren

Groene baviaan

© WWF-Canon / Mauri RAUTKARI

Andere namenanubis baviaan
WetenschappelijkPapio anubis
Engelsolive baboon
VerspreidingNoordelijk Tanzania, Centraal en westelijk Kenia en Oeganda
Voedselfruit, bladeren, gras, insecten, hagedissen, soms jonge antilopes
Leeftijdtot 30 jaar
Lengtekop-romp 60 - 85 cm, staart 60 cm
Gewichttot 37 kg (mannetje), vrouwtjes tot 20 kg
De groene of anubis baviaan is een van de grootste en meest voorkomende bavianen. Ze leven in groepen van 20 tot 50 (soms 100) dieren en zijn als groep een geduchte tegenstander. De hoektanden van de volwassen mannetjes zijn groter dan die van de meeste roofdieren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X