Spring naar content

Dieren

Resusaap

© WWF-Canon / Isotti-A Cambone

WetenschappelijkMacaca mulatta
Engelsrhesus monkey
VerspreidingAfganistan, India, Thailand
Voedselwortels, kruiden, fruit, insecten, kleine dieren
Lengtekop-romp 45 - 65 cm, staart 20 - 30 cm
Gewicht8 kg (mannetje), vrouwtje 5 kg

De resusaap is in het Westen vooral bekend doordat deze apensoort veel als proefdier is gebruikt in medische laboratoria. De 'resusfactor' van het bloed is als eerste bij deze aap ontdekt. In het wild komen ze voor in zuidelijk Azië van India tot Vietnam.

Het zijn zeer actieve, lawaaierige makaken, die zowel op de grond als in bomen leven. Anders dan veel andere apen kunnen ze goed zwemmen. Ze leven normaal in groepen tot 200 exemplaren. Heel soms vechten rivaliserende groepen met elkaar, maar gewoonlijk hechten ze niet veel waarde aan hun territorium.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X