Spring naar content

Dieren

Japanse makaak

© WWF-Canon / Fritz POeLKING

WetenschappelijkMacaca fuscata
EngelsJapanese macaque; snow monkey
VerspreidingJapan
Voedselfruit, zaden, jonge bladeren, bloemen, insecten en boomschors
Lengtekop-romp 40 - 60 cm, staart 20 - 30 cm
Gewicht10 - 20 kg

Makaken zijn vrij zwaargebouwde op de grond levende apen. De Japanse makaak heeft een dikke vacht om hem te beschermen tegen de kou. In het gebied waar ze leven varieert de temperatuur van -15 tot 23 graden Celcius. De apen die in de buurt leven van warme bronnen, brengen daar 's winters vaak uren in door.

Ze leven doorgaans in groepen van 20 tot 30 exemplaren, maar er zijn ook groepen gesignaleerd van 100 stuks.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X