Spring naar content

Dieren

Brazzameerkat

© WWF-NL / Nico Rosseel

Andere namenDe Brazza's meerkat
WetenschappelijkCercopithecus neglectus
EngelsDe Brazza's monkey; neglectus monkey
VerspreidingOost- en Midden-Afrika: Kameroen, Ethiopië, Kenia, Angola
Voedselvooral vruchten en zaden
Lengtekop - romp 50 - 60 cm, staart 60 - 80 cm
Gewicht4 - 7 kg
Meerkatten is een verzamelnaam voor een aantal acrobatische apensoorten. De Brazzameerkat is een robuuste meerkat die teruggetrokken in de regenwouden van midden Afrika leeft. Het mannetje heeft een opvallende blauwwitte snor en baard. Het is de enige meerkat die een vaste paarband aangaat.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X