Spring naar content

Dieren

Dianameerkat

© WWF-NL / Nico Rosseel

WetenschappelijkCercopithecus diana
EngelsDiana monkey; Diana guenon
VerspreidingWestelijk Afrika, van Sierra Leone tot Ghana
Voedselvruchten, bloemen, bladeren, insecten
Leeftijd19 jaar (in gevangenschap)
Lengtekop-romp 40 - 55 cm, staart 50 - 75 cm
Gewicht4 - 7 kg

Deze meerkat is een slanke aap met een zeer lange staart en vaak een baardje die in de boomkruinen leeft. Ze eten vooral vruchten en leven in middelgrote groepen met één volwassen mannetje.

Doordat steeds meer oerwoud in West-Afrika verloren gaat, neemt ook het aantal Dianameerkatten sterk af.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X