Spring naar content

Dieren

Chimpansee

© WWF-Canon / Michel GUNTHER

Andere namenchimp
WetenschappelijkPan troglodytes
Engelschimpanzee; chimp
VerspreidingWest- tot Oost-Afrika
Voedselvooral vruchten, maar ook wel zaden, wortels en vlees
Leeftijd40 jaar
Lengtetot 1,2 m (mannetje), 1 m (vrouwtje)
Gewichtmannetje tot 70 kg, vrouwtje tot 50 kg
Onderverdeling4 ondersoorten (centrale, westelijke, oostelijke en Nigeria-Kameroen chimpansee)

De chimpansee is de bekendste mensaap. Hij is bijna net zo groot als de mens, maar een stuk lichter, behaarder en iets minder intelligent. Chimpansees zijn wel sterker en kunnen veel beter klimmen. Toch blijft een chimpansee bij voorkeur op de grond.

Chimpansees leven in groepen in het oerwoud waar ze fruit, insecten of zaden verzamelen en af en toe een jachtpartij houden.

Door het verdwijnen van hun leefgebied en jacht om hun vlees neemt de verspreiding van de chimpansee sterk af. Hun totale aantal wordt geschat op 200.000. Het Wereld Natuur Fonds heeft onder andere een speciaal 'bushmeat'-programma om stroperij op mensapen zoals de chimpansee tegen te gaan.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X