Spring naar content

Dieren

Bruine brulaap

© WWF-NL / Joke Stel

WetenschappelijkAlouatta fusca
Engelsbrown howler monkey
VerspreidingZuid-Amerika: oostkust Braziliƫ
Voedselvooral bladeren, maar ook fruit, knollen en bloemen
Lengte45 - 60 cm, staart 50 - 65 cm
Gewicht4 - 7 kg
De bruine brulaap kan net als de andere brulapen een enorme keel opzetten. Op de foto is de 'klankkast' onder aan de keel van deze aap te zien. Zijn vachtkleur varieert van zwart tot bruin of roodbruin. Deze soort komt voor in de zeer bedreigde wouden van de Oostkust van Brazilië.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X