Spring naar content

Dieren

Rode brulaap

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkAlouatta seniculus
Engelsred howler monkey
VerspreidingNoordelijke helft van Zuid-Amerika
Voedselvooral bladeren, maar ook fruit, knollen en bloemen
Lengte50 - 65 cm, staart 60 cm
Gewicht7 - 9 kg
De rode brulaap is de grootste van de negen brulapensoorten. Ze danken hun naam aan de roodbruine vacht, die soms ook donkerbruine delen bevat. Ze leven vergelijkbaar met de zwarte brulaap in groepen van ongeveer 10 stuks en kunnen ook een enorme keel opzetten. Ze worden in Zuid-Amerika gevangen voor hun vlees.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X