Spring naar content

Dieren

Bosduivel

© WWF-Canon / Roger LeGUEN

Andere namenkwatta; zwarte slingeraap
WetenschappelijkAteles paniscus
Engelsblack spider monkey
VerspreidingZuid-Amerika: in het hart van het Amazonegebied, van Bolivia tot in Guyana
Voedselvruchten, noten, bladeren en bloesem
Leeftijd20 jaar
Lengte40 - 60 cm, staart 60 - 90 cm
Gewicht9 kg

De bosduivel is een van de vier of vijf soorten slingerapen die allen in een eigen gebied in Zuid-Amerika thuishoren. Ze verblijven bijna uitsluitend in het tropisch regenwoud en zoeken hun gevarieerde plantenkost in het hoogste en middelste deel van de bomen.

Bij het klimmen slaan ze vaak hun lange grijpstaart om een tak en bewegen hand over hand over de takken. Aan hun handen hebben ze geen duimen, het is meer een haak die ze snel om takken kunnen slaan.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X